BKIK Kamarai Bizalom védjegyet kaptam

Tavaly hallottam először a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara minősítéséről, és már akkor elhatároztam, hogy ha 1 éves lesz a vállalkozásom, jelentkezem a Kamarai Bizalom minősítésre.

Ki kaphat Kamarai Bizalom védjegyet?

Röviden: a BKIK átvilágítja a céget/vállalkozót, és akit megbízhatónak talál, annak odaítéli a Kamarai Bizalom védjegyet egy évre, majd évente felülvizsgálják a döntést.

Nagyon fontosnak tartom, hogy hivatalos szervek által is igazolva vagy minősítve legyen a munkám, mert ez növeli a bizalmat az irányomban – ezért vagyok büszke a Virtuális Asszisztensek Magyarországon Egyesület díjára is.

Az ügyfelek véleménye a legfontosabb

Egyéni szolgáltató vállalkozóként csak kis számú ügyfélvéleményt tudok begyűjteni, hiszen nem terméket árulok, amit sokan véleményezhetnek, hanem meghatározott számú ügyfelem van csak. Persze az a legfontosabb számomra, hogy ők állandó ügyfeleim és elégedettek a munkámmal.

Elismerés és ismertség

A védjegy elnyerésével a vállalkozásom felkerült a BKIK minősített vállalkozásai közé. Ez nem csak ismertséget, de elismerést is hoz, hiszen a szervezet nagy múlttal rendelkezik. Kevés lehetőség van arra, hogy minősítést vagy elismerést kapjunk a szakmánkban, de az online szolgáltatók nagy többségére ez igaz. Ezért igyekszem megragadni minden lehetőséget, hogy növeljem a leendő ügyfeleim bizalmát, hiszen ez a legfontosabb az én munkámban.

Társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság

Nem csak a megbízhatóságot vizsgálta a testület, hanem a társadalmi felelősségvállalásomat és a működésem fenntarthatóságát is.

Társadalmi felelősségem inkább magánjellegű, de azért a munkámból kifolyólag is vállalok önkéntes feladatokat:

  • szakértőnek kértek fel egy olyan csoport támogatására, ahol kezdő virtuális asszisztensek tehetik fel kérdéseiket a vállalkozás indításáról, a munkával kapcsolatos elakadásaikról
  • admin vagyok egy helyi ingyenes Facebook csoportban, így csökken a környezetemben a szeméttermelés és anyagi ráfordítás nélkül juthatnak a helyiek használt termékekhez vagy épp megszabadulhatnak a felesleges holmijuktól

A fenntarthatóság azonban szívügyem, magánemberként is igyekszem minél kisebb ökolábnyomot hagyni magam után, és az online munka ezt teljesen támogatja, hiszen:

  • otthonról dolgozom, nem használok semmilyen közlekedési eszközt
  • nincs szükség irodafenntartásra, eszközökre, gépekre, külön fűtésre, világításra
  • a házunkon napelem van, a szükséges energia így megújuló forrásból származik
  • a szabad időbeosztásomnak köszönhetően tudunk piacra járni, ahol csomagolás nélkül vásárolhatunk helyi termelőktől
  • nincs nyomtatóm, nem használok papírt
  • rendszeresen törlöm a felesleges fájlokat, figyelek a digitális lábnyomom csökkentésére is, hiszen a felhőben tárolt adat is energiát igényel
  • az eszközeimet tudatosan vásároltam másodkézből 

Ez is érdekelhet

AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ INGYENES, ISMERJÜK MEG EGYMÁST EGY VIDEOBESZÉLGETÉSEN KERESZTÜL

Szólj hozzá!

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.