Milyen végzettséggel bír egy online asszisztens?

Hivatalosan nem szükséges meghatározott végzettség egy online asszisztensnek, még az sincs kikötve, hogy érettségivel kell rendelkeznie.

Ennek ellenére a legtöbb asszisztens diplomás, nyelve(ke)t beszél, sok tapasztalattal rendelkezik, hiszen így tudja ügyfeleit kiszolgálni.

Én az alábbi diplomákkal rendelkezem:

  • közgazdász vendéglátó- és szálloda szakon (BA)
  • közgazdász turizmus menedzsment mesterszakon (MA)
  • kulturális szervező (post grad.)

Munkatapasztalataim pedig az alábbi területeken szereztem:

  • 5 évig dolgoztam utazási irodában mint utazásszervező és irodavezető
  • 2 évig dolgoztam adótanácsadó multinál, ahol SZJA bevallásokat csináltam külföldieknek
  • 2 évig voltam irodavezető és menedzser asszisztens egy IT kommunikációs cégnél
  • 8 évig kulturális rendezvényszervezőként dolgoztam, ahol rendezvényeket, tanfolyamokat, kiállításokat, táborokat szerveztem

A legkülönbözőbb rendszereket, szoftvereket ismertem meg ezidő alatt, az eltérő munkakörnyezetben pedig többféle munkastílussal találkoztam. Dolgoztam angol munkanyelven is, turizmus-vendéglátás szaknyelvi nyelvvizsgáim vannak angol és német nyelvből.

Ezek után vágtam bele az egyéni vállalkozásomba, hogy ezt a sokféle irodai tapasztalatot a saját igényeim szerint tudjam felhasználni. Az online asszisztenciát nekem találták ki, már akkor tudtam, hogy ez az én utam, mikor először találkoztam a fogalommal.

A vállalkozásom elindításához pedig a Virtuális Irodaház képzését végeztem el, azóta is hálás vagyok érte Szabó Áginak, hogy elindított ezen az úton.

Ez is érdekelhet

AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ INGYENES, ISMERJÜK MEG EGYMÁST EGY VIDEOBESZÉLGETÉSEN KERESZTÜL

Szólj hozzá!

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.