Online vagy virtuális asszisztens?

Egyre ismertebb manapság a “virtuális asszisztens” munkakör (sajnos még mindig nem eléggé, de a tendencia javul), amely első hallásra azonban zavart okozhat. Az emberek gyakran az AI-ra, a mesterséges intelligenciára gondolnak, amikor meghallják a “virtuális” szót. Én ezért választottam helyette inkább az “online asszisztens” kifejezést, ami rávilágít a kifejezés mögött rejlő valóságra.

Személyes vagy virtuális?

Az online asszisztens egy valódi személy, aki online dolgozik és segítséget nyújt vállalkozók számára a háttérfeladatokban. Az online asszisztens gyorsan, hatékonyan és rugalmasan tud alkalmazkodni a vállalkozó igényeihez, és ha kialakult a jó munkakapcsolat köztük, hosszú távon támogathatja a vállalkozást.

A virtuális “asszisztens” (pl. ChatGPT) és egy online asszisztens közti különbség tehát az emberi munkában, a személyes kapcsolattartásban és az értelmes döntéshozásban különbözik. Az online asszisztensnek nincs szüksége olyan magas szintű technológiára, mint például az AI, ehelyett valós személyekkel történik az interakció. Ennek köszönhetően az ügyfél számára sokkal könnyebb és gyorsabb megoldásokat találni, mivel az online asszisztens képes megérteni az igényeket és azonnali választ biztosítani. Az ember még mindig gyorsabban és jobban reagál a másik ember igényeire, mint egy gép.

Az online asszisztenssel való munkavégzés számos előnnyel jár.

Először is hatékonyabbá teszi az üzletmenetet. Az online asszisztens segítségével a vállalkozók képesek több időt szánni az üzlet fejlesztésére, miközben a háttérmunkák ellátása nem marad el.

Másodszor a feladatellátás gyors és hatékony módja lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy a szükséges időt és energiát fő projektjeikre fordítsák, ezáltal jobb üzleti eredményeket érjenek el.

Az online asszisztenssel végzett munkavégzés környezetkímélő is. Mivel az asszisztens munkáját online végzi, a papír alapú dokumentumok száma szinte nullára csökken, ami hozzájárul a fenntartható üzleti gyakorlatokhoz.

Végül, de nem utolsósorban, az online asszisztens költséghatékony megoldást kínál a vállalkozóknak. Az általuk elvégzett munka ára a hagyományos asszisztensekhez képest jóval alacsonyabb lehet, és a vállalkozók csak a ténylegesen elvégzett munkaért fizetnek. Ez a rugalmasság lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy hatékonyan használják fel az erőforrásaikat és pénzüket.

Összességében elmondható, hogy az online asszisztens fogalma és közvetlensége sokkal inkább megfelel az emberi munkával kapcsolatos igényeknek, mint egy virtuális asszisztens. Az online asszisztens segítségével az üzleti feladatok hatékonyabbá és gazdaságosabbá válhatnak, miközben fenntartható vállalkozási gyakorlatokat is támogatnak.

Ez is érdekelhet

AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ INGYENES, ISMERJÜK MEG EGYMÁST EGY VIDEOBESZÉLGETÉSEN KERESZTÜL

Szólj hozzá!

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.