Balaton DNy + rossz idő + gyerek + kutya = ?@#*?

Mit csináljunk a Balatonnál rossz időben egy kis faluban gyerekkel és kutyákkal?

Az idei nyaralásunkat Balatonújlakon töltöttük két kutyával és egy kisgyerekkel, mert több ismerősünk, rokonunk él/nyaral a környéken. Kutyás fürdőzést terveztünk csak, de az időjárás nem volt épp kegyes, az első héten fűteni kellett, sokat esett az eső. Jól jött a szervezőkészségem!

Élmények kisgyerekkel

Rossz időben irány a Marcali Városi Fürdő: kint is van gyerekmedence, élmény, termál, nagy csúszda, bent szaunák, jacuzzi, gyógyvíz, tanmedence és úszóknak való.

Másnap kisvonatozni mentünk hazánk utolsó üzemelő közforgalmú kisvasútjával Fenyvesről Imremajorig.

A Majorkában a Két Kakas Gasztro és Kézműves Piacon ajanlom a lángost és a rétest. Kutya is bevihető.

Ha Balaton, akkor hajózás: a máriafürdői kikötőből induló egy órás sétahajóra kutya is felvihető, ezt harmadik nap kipróbáltuk. Végigaludták.

Mivel a gyerek imadja az állatokat, ellátogattunk a fenyvespusztai állatsimogatóba, nyulakat, kecskéket, lovakat, pónit, csacsit, teheneket, szárnyasokat lehet etetni, simogatni. Van pónilovaglás, szekerezés, kis játszótér. Kutya bevihető!

Ebédre betértünk a B.magyaródi Falusi vendégasztalhoz: igazi házias menü helyben termelt alapanyagokból, kedves kiszolgálás. Mintha a nagymamához ugranál be ebédre.

Kutyaparadicsom

A kutyákat többször megfuttattuk a máriafürdői Zagytéri szabadstrandon a kikötő mellett, közben kacsákat, hattyúkat, vitorlásokat néztünk, a strandon van a kisebbeknek játszótér, ivóvíz.

Hétvégére ugyan kisütött a nap, de a víz még hideg volt, ezért a Kányavári-szigeten sétáltunk. Belépő nincs, a parkolásért kell csak fizetni. Kutyáknak egy paradicsom, de a gyerek is élvezte: vannak kilátók, játszótér, nagy terület szaladgálni, madarakat nézni. A tanösvény a helyi élővilágot mutatja be.

Második hétre végre elég meleg lett a Balaton is, így megvalósult, amiért jöttünk: csobbantunk a kutyákkal együtt a Keszthelyi Kutyastrandon.
A gyerek miatt elkerített VIP részt béreltünk, így nem aggódtunk, mikor az agár a németjuhásszal kergetőzött. Mosdó, büfé, agility pálya van, de vízicipő ajanlott!

Keszthely más részei is élvezhetők kutyákkal is: a kikötő, a parti sétány, a Helikon park, a kastélykert mind látogatható négylábúval is.

Falusi élmények

Újlakon található egy kis szórakoztató hely rossz időre: a Fejtörő fogda. 3 tematikus szabaduló szoba gyerekeknek, felnőtteknek, egy kültéri élő társas, ami egyben mezítlábas ösvény is, és egy kellemes büfé alkotják. Plusz a falu felfedezésére épülő nyomozós játék is kérhető, ez akár az esti kutyasétáltatást is feldobja. Én imádom ezeket, de a gyerek miatt most csak a mezítlábas ösvényt próbaltuk ki, ami ingyenes.

Este az újlaki focipályán pár perc alatt több hullócsillagot is láttunk. Városban ennyi csillag soha nem látható, ha falun vagyunk, ezt is érdemes megfigyelni!
A falusi környezet tartogatott további érdekességeket, főleg gyerekszemmel: hol két kecske csapódott hozzánk, hol a birkák vonultak haza, a lámpaoszlopon gólyák kelepeltek, este rengeteg fecske repdesett, jöttek-mentek a traktorok, kis repülők, sárkányrepülők.


Felhős napon átmentünk a Balaton legnagyobb piacára Fonyódra.
Parkolni nehézkes, nagy a tömeg, de nem véletlen: a helyi gyümölcstől a kézműves termékeken át, az antik cuccokon és kínai bóvlin keresztül a kürtőskalácsig minden kapható. Kutya is bevihető, de most otthon hagytuk őket, nem élvezték volna.

Utolsó nap Hévízre ugrottunk át, ahol szintén vannak ismerősök, nem először jártunk ott. A tó melletti erdőben sétáltunk egy jót, nagyon szép ösvényt alakítottak ki. A kutyák persze egyből úsztak a kifolyóban, nagyon élvezték. Megkerültük a tavat, majd betértünk a bazársoron a Faló büfébe, ahol isteni a lángos! Kutyabarát, gyerekbarát hely!

Kár lenne tagadni, hogy a Balaton környékének a mai napig megvannak a gyermekbetegségei. Rossz időben még több szervezés kell a programokhoz.
De mi nagyon jól éreztük magunkat mindezek ellenére, remélem, a bejegyzéseimből tudsz Te is ötleteket meríteni!

Összefoglaló

Vendéglátás

Nyaralás során mi nem szoktunk főzni, inkább a helyi éttermeket, fagyizókat próbáljuk ki. Az alábbiakat jó szívvel ajánlom:

Heti menü házhozszállítás: Piki étterem

Kukorica csárda, B.újlak

Kottán cukrászda, Kéthely

Falusi vendégasztal, B.magyaród

Kristinus Lokal47 étterem, Kéthely

Két Kakas Gasztro és Kézműves Piac, Imremajor

Müller Kézműves fagyizó, Kéthely

Piacok

Imádunk piacra járni, ezért összeszedtem a környéken lévőket:

Fonyód

Kincses Somogy

Kéthely

Marcali


Helyi termelők: még mindig vannak a porták elé kipakolt friss gyümölcsök, zöldségek

Állatorvosok

Ha háziállattal utazol, mindig készülj fel előre, hol található a közelben állatorvos, ne akkor kelljen keresgélni, amikor már baj van!

Amit kihagytunk

Az alábbi programokat, helyszíneket ugyan most kihagytuk, de érdemes lesz visszatérni:
MarcLali játszóház

Csisztafürdő

Keszhely óriáskerék

Fonyódi kutyás fürdőhely

Berek safari: terepjárós-, bakancsos-, kerékpáros- és kickbike-os túrák közül választhatnak a természet kedvelők szakmai túravezetéssel

Góbé tanya

Örülnél, ha valaki megtervezné utazásod, felkészülve minden eshetőségre?
Keress meg és egyeztessünk!

Ez is érdekelhet

AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ INGYENES, ISMERJÜK MEG EGYMÁST EGY VIDEOBESZÉLGETÉSEN KERESZTÜL

Szólj hozzá!

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.